Stap over die drempel

Droom jij al je hele leven van een eigen kledinglijn, of wil je heel graag je merk of muziek promoten door middel van shirtjes of ander soort merchandise? Maar heb je nooit die stap gemaakt, omdat je eigenlijk niks van mode en kleding weet? Zonde! Als je goede ideeën hebt, dan is het altijd de moeite waard om hier en daar wat uit te proberen. Ga eens een workshop volgen, of een tekenles, en ga wat aanklooien met een naaimachine. Vraag hulp aan je moeder of tante en wees niet bang om te falen. Of huur iemand in die al veel ervaring heeft.

Haal er een professional bij

Je kunt ook een samenwerking aangaan met een freelance modeontwerper voor je eigen kledinglijn of je bandshirtjes. Net als in alle andere sectoren zijn er in de modewereld namelijk genoeg freelancers aan het werk, die maar al te graag voor jou een ontwerp op papier zetten. Dat betekent niet dat je alles helemaal uit handen geeft, want je kunt je eigen ideeën natuurlijk gewoon met je tijdelijke werknemer bespreken, en daardoor juist tot iets komen wat heel eigen en uniek is.

Variatie is de sleutel

Het voordeel van een freelancer is dat je niet het hele jaar iemand voor ontwerpklussen op je payroll hebt staan, maar alleen als je het de expertise van zo iemand echt nodig hebt. En dat kan een hoop kosten schelen. En voor een freelance ontwerper is het ook fijn om voor verschillende opdrachtgevers te werken en te maken, want dat houdt de creativiteit scherp en fris. Net als dat schrijvers en journalisten graag afwisselen in thema’s die ze bespreken en beschrijven, zijn tekenaars en ontwerpers vaak ook van meerdere markten thuis en passen ze dat ook graag toe. En misschien wil jij ook eens variëren, dan bel je de volgende keer gewoon een andere freelancer. Die vrijheid heb je, dat is helemaal aan jou!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *